Pomozte nám do vzduchu

Letošní ročník bude opět startovat ve Švýcarsku, tentokrát přímo z hlavního města Bernu. V tomto roce nám ale přibyl nový pasažér – krokodýl Smiley, maskot charitativní organizace Smiling Crocodile. Ta se stará o děti s kombinovaným postižením. Moc rádi jsme krokodýlka přibrali a doufáme, že náš let těmto dětem pomůže.

Stejně jako loni i letos se snažíme dát dohromady částku, výrazně převyšující 300 tisíc Kč na náš let. Jsme vděčni těm, kteří nám pomohou zapůjčením vybavení nebo prostě jakoukoli finanční částkou. Moc děkujeme za vaši pomoc!

Náš účet je: 2101488913/2010

Na co všechno potřebujeme finance:

Startovné závodu: 750 EUR, cca 19300 CZK

Startovné je dané. V této částce jsou nejrůznější věci, ale hlavně vodík, kterým se balón plní.

start web

 

Zapůjčení vodíkového balónu na závod: 2000 EUR, cca 51500 CZK

Plynový balón je dnes už velmi vzácná věc. Na celém světě jich je možná 40, v Evropě pak asi 20 kusů. Pro Pohár Gordona Bennetta navíc potřebujeme balón kvalitní, který nepropouští plyn a můžeme se na něj spolehnout. Jsme rádi, že díky členství v Balonklubu Augsburg, si takový balón můžeme za přiměřený obnos půjčit.

balon web

 

Tréninky (zapůjčení balónu, doprava a ubytování při tréninku): 2000 EUR, cca 51500 CZK

Hodně trénujeme v klasickém horkovzdušném balónu, ale je zkrátka nutné, abychom před Pohárem strávili pár hodin v tom balón, ve kterém poletíme závod. Vodíkový balón se přece jen chová trochu jinak a jinak se ovládá. Je potřeba dojet do Augsburgu, nějak se tam ubytovat, a pak lítat co to dá. Potřebujeme s sebou mít doprovod, který nás sleduje s autem, potřebujeme pomoct s nafukováním balónu a velmi si vážíme konzultací se zkušenými piloty, kteří s „plyňákem“ létají celá desetiletí.

trenink web

 

Ubytování celého týmu během závodu: 3013 CHF, cca 68000 CZK

Snažíme se co nejvíce šetřit. Vzhledem k tomu, že letošní závod startuje v hlavním městě, budeme muset najít nějakou kombinaci ubytování celého týmu v nějakém, cenově příznivém hotelu, ale hlavně se budeme koukat po kempech. Navíc ještě zvažujeme, jestli bychom nesehnali karavan, kam bychom se vešli. 

camp web

 

Pohonné hmoty a dálniční poplatky pro vozy doprovodu (odhad):  47000 CZK

Tato položka, to je vůbec nesložitější na odhad. Nevíme, kam ze Švýcarska doletíme. Můžeme přistát „za rohem“, ale taky třeba v Portugalsku, v Itálii, na Balkáně a nebo někde ve Skandinávii. Cena může narůstat nejen s kilometry, ale také s trajekty, dálničními poplatky, atd.

auto web

 

Strava celého týmu po celou dobu závodu: 33000 CZK

Snažíme se kempovat a vařit si jídlo. Ale i tak to bude holt něco stát. Celý Gordon Bennett může trvat až dva týdny a v týmu nás bude devět osob. 

 

Vstup na akce související se závodem: 1355 CHF, cca 30500 CZK

Startovné je jedna věc, ale vstup na doprovodné akce Poháru, to je věc druhá. Například na úvodní ceremonii musíme, protože tam se losuje startovní pořadí týmů. Ale zvažujeme účast na všech dalších akcích. Důležité pro nás je hlavně letět závod. 

 

Servis leteckých přístrojů: 5000 CZK

Toto jsou jen nejdůležitější položky. Vůbec tu nepočítáme nejrůznější další náklady. Moc děkujeme našim partnerům, kteří nám pomáhají naše náklady srazit. 

logo fousaci